BRÖLLOP
Romantik – med bröllop och fest i herrgårdsmiljö
För att göra er dag så fantastisk som möjligt krävs det planering. Den gör vi tillsammans i förväg.
Många väljer att viga sig på Herrgården. Man kan då boka egen vigselförrättare och ha cermonin här. Om vädret tillåter i trädgården, tex vid lusthuset. Annars på tex övervåningen med sina härligt vitmålade stockar och fina målningar.
Vi skräddarsyr dagen efter era önskemål vad gäller mat, dryck, upplägg, färger på blommorna på borden (enkel blomma ingår) – till hur mycket dryck ni står för innan gästerna välkomnas till baren för att köpa det som önskas utöver. Då dagen för bröllopsfesten kommer kan ni känna er fullkomligt trygga med att vi fixar allt, ni kan lugnt njuta av er dag och era gäster.
Bröllopscatering
Du kan ta catering till ditt bröllop från oss. Vi hjälper dig gärna med att arrangera maten till ditt bröllop. Vi sätter oss ner och pratar igenom era önskemål och planerar vad vi kan göra för er utifrån era behov och önskemål.
Du kan ta maten, personalen, tallrikar, bestick, bord, linnedukar… från oss.
Oavsett om du väljer att ha ditt bröllop på herrgården eller på annan ort. Ring och boka ett besök hos oss. Vi visar gärna upp Herrgården med dess olika möjligheter, tar del av era önskemål, er budget och återkommer med en offert. För vackra blomsterarrangemang rekommenderar vi Syster blom. För bröllopstårtor samarbetar vi med handgjortstockholm.
Börja gärna med en mousserande välkomstdrink i vår vackra trädgård
Om vädret är dåligt så är också vår romantiska övervåning perfekt för ändamålet.
Då ni känner er redo för middag står stora salen vackert dukad med linne i både dukar och servetter – samt med vackra blommor på borden. Här serveras middagen av vår duktiga personal. Då maten avnjutits bjuds ni till kaffe och ev. bröllopstårta samt en bensträckare en trappa upp.
Under tiden dukas borden undan, baren fylls och ni kan avsluta kvällen med dans under kristallkronor.
vill du läsa mer om våra tankar kring mat och bröllop se längre ner på sidan.
PRISBILD
Mousserande, 385 kr/fl
Tilltugg, 35kr styck
Trerätters bröllopsmiddag och kaffe – från 795 kr per person
Dryck efter åtgång- vin ca. 385 kr/fl
Avec 4cl – 84 kr
Bröllopstårta inkl. provsmakning – Från Handgjort Stockholm i Fruängen.
Festvåningskostnad – om du stannar mer än tre timmar – 1200 kr per timme fram till kl. 01:00
Mat debiteras enligt beställningen och dryck efter åtgång.
Självklart finns alkoholfria alternativ.
Finns matrestrektioner? Säg till i förväg så hjälper vi till.
Allt går att ordna, säg bara vad ni önskar så hjälper vi er.
MENYFÖRSLAG TILL BRÖLLOP
Tilltugg
Citroncheesecake med rom
Kronärtsockstapenade på hembakat mörkt bröd
Petitchoux med Skagenröra
Pizzarutor med lufttorkad skinka, inlagda zucchini och ruccola.
Förrätter
Herrgårdsröra på lax och räkor, serveras med hembakt fröknäcke.
Lättbakad- och lättrimmad laxforell med gräslökscréme med späd sallad
Hjort tataki med sesamcréme och crisp äpplesallad
Varmrätter
Halstrad röding med potatis och sellericremé, örtsallad samt vitvin- och gräslökssås.
Olivbakad lammytterfilé med cognac- och soltorkadtomatsås serveras med rostad och grönsaksslungad potatis.
Oxfilé med ruccola-och chevréfylld potatisrulltårta serveras med rosmarinsky
Dessert
Vit chokladmousse med marinerade bär efter årstid samt kanderade nötter.
Crème brûlée med rårörda hallon
Sorbet med bär.
Bröllpstårta
Efter önskemål från Handgjort Stockholm.
Mat på Bröllopsmottagningen
Ja det är väl trevligt!
Men för att det skall bli just TREVLIGT, krävs lite tanke bakom valet av meny och planeringen kring måltiden i största allmän het.
Så först behöver ni veta vad ni har för budget. Vilket sorts bröllop, vilken känsla…
Trädgårdsfest, eller på lokal?
Om du har trädgårdsfest funkar det bra med en buffé. Annars rekommenderar jag INTE buffé på bröllop. Många tänker, buffé är bra, då blir det familjärt och lättsamt. Jag säger nej stökigt!
Alltid folk som rör sig, tomma platser efterlämnas vid borden och då det skall hållas tal står alltid några i ett hör och pratar och skrattar.
Vill ni ha en lättsam stämning så finns det andra sätt.
Servera en komponent och ta karotter på borden med tillbehör att skicka skålar, be bordsgrannen om brödet… ökar det sociala. Men ni slipper stolar som skrapar och folk som vandrar.
Menyn
Välj menyn efter ER, det är ER dag ni som bjuder. Om ni har allergiker så ordnar köket bra och genomtänkta alternativ om ni bara ger dem en vecka eller två.
Meddela var specialkosten sitter. Folk är så hänsynsfulla så de säger inget och så har köket fixat massa gott som de aldrig får.
Där emot känner man sig så glad som allergiker om man får sin mat, utan att väcka uppmärksamhet eller fråga.
Trerätters att rekommendera även om ni har tårta.
Tänk att det kommer vara tal som skall fördelas på ett bra vis över måltiden.
Då gästen sätter sig bör man servera vin genast innan första välkomsttalet (man vill ju inte att de skall skålas i vatten)
Där emot bör ni inte hålla tal om ni har en förrättstallrik framför er. Gästen kommer bara tänka, så gott det ser ut, jag är hungrig, när får jag börja äta…
Dvs. maten tar uppmärksamheten från den som talar, big no no!
Så håll de tal ni vill innan förrätten eller då ni ser att de flesta ätit upp.
Varmrätten, här är oftast kvällens stora tidspassning.
Ta reda på hur många tal, hur lång tid var tal tar och meddela köket.
Lägg inte ”opålitliga talare” innan varmrätten.
Med opålitliga menar jag tex. Onkel Bertil som bara ska prata någon minut men när han har allas uppmärksamhet är det så svårt att sluta så det drar ut på tiden eller möhippegänget / barndomsvännerna eller dylikt som bara skall sjunga en sång men… det blir skatt och anekdoter…och även här rusar tiden iväg. Men det måste det få göra det är ju en underbar ingrediens i middagen som inte skall ha tidspress. Så lägg dessa efter varmrätten.
Dessert och tårta blir det inte lite tårta på tårta?
Tycker du det, varför inte ta ost i stället för dessert?
Men oavsett här har ni perfekt stund för alla tal, folk mår bra, känner sig mätta och nöjda, sitter gärna och lyssnar medans de tar lite dessert i taget mellan talen. Måltiden känns komplett och inte rumphuggen.
Tårta och kaffe, avnjut helst dessa i annan lokal/rum om möjligt.
Skönt med bensträckare, toalettbesök och rökning även byte av samtalspartners vid bordet är trevligt (även om man haft bästa bordsgrannarna).
Då kan personalen röja till dans utan att ni skall se allt stök, eller värre stå och se på.
Ta in all input ni kan få från dem som jobbar i lokalen ni valt. De vet oftast vad som funkar bäst i deras lokaler och sitter ofta på massa tips och idéer man kanske inte hade tänkt på.
Mitt största råd till dig som tänker planera bröllopsfest
tag HJÄLP!!
Gör inte allt själv.
Det blir inte billigare, det blir inte bättre, du kommer vara helt slut när dagen kommer och inte njuta av denna viktiga dag.